SÅ FÅR NI ERA FÖRETAGSFORDRINGAR ATT BLI PRIORITERADE

Vid obetalda företagsfordringar avseende aktiebolag är det endast 10-20% av utmätningsansökningarna som ger inkassering inom de första tre till tolv månaderna, visar en sammanställning av enskilda mål hos Kronofogdemyndigheten.

Detta beror till stor del på att aktiebolag i regel har flertalet andra skulder som är större och mer prioriterade. Det man heller inte får glömma är att, till skillnad från konsumenter (privatpersoner), finns det väldigt sällan utmätbara tillgångar kvar och ofta är bankkonton tomma när utmätningsförsök genomförs i praktiken. Misslyckade utmätningar efter betalningsföreläggande resulterar därmed sällan i inkasserade pengar för fordringsägarna, vilket kan ha förödande konsekvenser.

Vi på Ansvar Finans är enormt noggranna med att alltid leverera specialisthjälp och kvalificerad rådgivning i all hantering gällande våra kunders fordringar. Detta innefattar en omfattande analys och bedömning av kommande åtgärder efter att inkassokravet förfallit.

Det är i detta steg som Ansvar bedömer huruvida utmätning eller betalningsanmaning är den mest effektiva metoden, baserat på gäldenärens historik och ekonomiska situation. Utmätning mot aktiebolag bör endast väljas i de fall där man bedömer att det kan finnas tillgångar att mäta ut.
Oftast förespråkar vi på Ansvar en alternativ metod som gör att gäldenären i fråga kan tvingas prioritera den fordringsägaren som vi företräder. Hos Ansvar Finans använder vi oss av betalningsanmaningar mot företag som har ett flertal betalningsanmärkningar och/eller misslyckade utmätningar som gör att just dina fordringar prioriteras av den skuldsatte.
Denna lösning har idag en hög lyckandegrad på upp emot 80% av de vi väljer för detta och förfarandet innebär inledningsvis en anmaning genom delgivning som kan följas av eventuell konkursansökan och konkursförhandling.

Vårt mål är alltid att ni som kund hos oss ska få betalt så snabbt som möjligt!

Vill du vet mer om hur vi kan hjälpa just er?

Jag ser fram emot att höra från dig - vi är riktigt duktiga på att skapa skräddarsydda processer som baseras på en avancerad outsourcingteknologi. 

Alexandra Lindqvist
+46 (0)72 070 88 71

alexandra.lindqvist@ansvarfinans.se